Kurt Cobain

Kurt Cobain kreeg zijn bekendheid door de optredens met de band “Nirvana”. Hij wordt wel gezien als “de stem van de Generatie X“, geboren in de jaren 1960 tot 1980. Het zijn die mensen met een Uranus/Pluto conjunctie in hun “rugzak”. Kurt Cobain heeft deze Uranus/Pluto conjunctie op zijn Ascendant, in een oppositie met Saturnus.

Kurt Cobain heeft daarnaast ook een schitterende driehoek in de watertekens, die aspecten maakt met zijn Uranus/Pluto oppositie Saturnus. Samen maakt dat een vlieger.

Horoscoop

Biografie

Kurt Cobain werd geboren op 20 februari 1967 in Aberdeen, aan de westkust van de VS, in de staat Washington. In zijn jeugdjaren werd Kurt Cobain behandeld voor zijn ADHD, met het middel Ritalin.

In zijn schooljaren maakte hij kennis met de rockmuziek, drugs en vandalisme. Op 14jarige leeftijd kreeg hij een gitaar van zijn oom. Als linkshandige leerde hij zichzelf gitaar spelen. Hij speelde nummers van Led Zeppelin, Black Sabbath, en Kiss. Hij ging zijn eigen nummers schrijven. Hij ontdekte Punk en Hardcore bands als The Sex Pistols en Black Flag.

In 1985 ontmoette hij Krist Novosilec, en richtte in 1987 een band op die vanaf 1988 “Nirvana” zou heten, en waarmee in 1991 de grote doorbraak plaatsvond met het album “Nevermind”, en de wereldhit “Smells Like Teen Spirit”.

Drugsverslaving

Al vanaf zijn vroege jeugd was Kurt Cobain bekend met drugs. Drugsverslaving speelde dus al vroeg een rol. Op 4 maart 1994 had Kurt Cobain een overdosis genomen. Zijn vrouw Courtney Love dwong hem om zich te laten behandelen in een afkickkliniek in Los Angeles. Hij wist daar toch aan toezicht te ontkomen en pleegde op 5 april 1994 zelfmoord.

De Generatie X kreeg in de jaren 80 en 90 de transits van Uranus en Pluto over hun Neptunus radix. Deze transits maakten een drugsgebruik tot een verslaving.

Overzicht planeetinvloeden

In de onderstaande tabel zien we een aantal conjuncties tussen planeten in de periode van de zwangerschap (links), in de secundaire progressies (midden) en in enkele transits (rechts).

Zijn excessieve drugsgebruik zien we terug in de transits van Uranus en Pluto over zijn Neptunus radix in de jaren 80 en 90. Hij zou zichzelf om het leven hebben gebracht met een jachtgeweer, onder invloed van heroïne.

In het overzicht met planeetconjuncties zien we voor het jaar 1994 een Zon/Mercurius/Uranus/Pluto conjunctie in de prenatale ontwikkeling, daarnaast een progressieve Zon/Saturnus conjunctie, en een transit Saturnus op zijn Zon radix. Een zwaardere aspectering kun je je niet denken.

Prenatale ontwikkeling

In de prenatale ontwikkeling vond een conjunctie plaats tussen de Zon, Mercurius, Pluto en Uranus. Dit planeetaspect zou voor Kurt Cobain gelden voor het jaar 1994. We zien in de horoscoop van 11 september 1966 ook nog een samenstand tussen de Maan en Mars. Allemaal kritieke aspecten, die hebben kunnen leiden tot zijn zelfmoord.

Als je dit nu van tevoren had geweten, dan zou je het voorkomen kunnen hebben?

Grafische voorstelling

Je kunt de planeetbewegingen gedurende de zwangerschap en de drie maanden daaropvolgend laten zien in een grafiek. Links is de conceptiedatum, op driekwart van de grafiek is de geboortedatum, met daarna de secundaire progressies. De verdere uitwerking volgt nog.

De oppositie tussen Uranus/Pluto aan de ene kant en Saturnus aan de andere kant wordt in deze grafiek aangegeven door de rode kleur, en domineert bijna de helft van de tijdsduur in de grafiek.