Mark Rutte

Op 15 januari 2021 trad het Kabinet Rutte af, naar aanleiding van het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire.

Tijd om eens te gaan kijken wat hier speelde bij Mark Rutte zelf.

Geboortehoroscoop

Mark Rutte heeft zelf in een interview ooit aangegeven dat hij om 18.53 uur werd geboren op 14 februari 1967.

Als je de biografie van Mark Rutte overziet, dan zie je een talentvolle leerling die gymnasium deed, en daarop ging studeren, kon kiezen tussen een muziekopleiding (hij speelt piano) en een studie geschiedenis. Het werd het laatste. Tijdens zijn studie was hij voorzitter van de JOVD (jongeren organisatie van de VVD) en na zijn studie ging werken bij Unilever op de afdeling Personele Zaken. Rutte werd op zijn vijfendertigste Staatssecretaris op Sociale Zaken in het Kabinet Balkenende.

Zijn politieke loopbaan kende vele wegen, staatssecretaris, kamerlidmaatschap, lijsttrekker, Minister President, in een eerste Kabinet met gedoogsteun van de PVV, dat in 2012 ten val kwam. In de daaropvolgende verkiezingen werd hij opnieuw lijsttrekker en behaalde een historische winst van 41 zetels. Hij werd opnieuw Minister President van Kabinet Rutte II. Het Kabinet Rutte III trad als geheel af, als gevolg van een rapport over de toeslagen affaire.

Prenatale ontwikkelingsaspecten

Als je de planeetaspecten tijdens de prenatale ontwikkeling naast de biografie legt, valt de Zonsverduistering van 12 november 1966 samen met de val van het eerste Kabinet Rutte op 23 april 2012. Deze datum heb ik gebruikt om de conceptiedatum, het begin van de prenatale ontwikkeling vast te stellen.

Deze correctie levert het volgend overzicht van planeetconjuncties. De conceptiedatum is 20 mei 1966.

Overzicht planeetaspecten

In het onderstaande overzicht heb ik de belangrijkste planeetaspecten bij elkaar gezet. Links staan de prenatale planeetconjuncties, in het midden de secundaire progressies, en rechts enkele transits en biografische bijzonderheden.

Prenatale Jupiter conjuncties

Mark Rutte moet een goede leerling/student zijn geweest, gezien zijn schoolopleiding (gymnasium) en studie tijd, die samenvielen met een aantal conjuncties met Jupiter in zijn prenatale ontwikkeling.

Prenatale Zon Eclips in sextiel/driehoeken met de oppositie Saturnus – Uranus/Pluto

Dit prenatale aspect heeft een dubbele betekenis.

De Zonsverduistering stemt overeen met de val van het Kabinet Rutte I, waarin de gedoogconstructie met het PVV van Geert Wilders wegviel.

Echter, het pakte voor de VVD gunstig uit, ze boekten een winst van maar liefst 41 zetels in de nieuwe verkiezingen.

Prenatale Zon, Maan en Venus in vierkanten met de oppositie Saturnus – Uranus/Pluto

De val van het Kabinet Rutte III in 2020/2021 staat onder een geheel andere constellatie dan die van 2012. De aankomende verkiezingen laten dat mogelijk zien.

Saturnus

Heeft Mark Rutte in 2021 eerst nog een transit van Jupiter over zijn Zon radix, vanaf 2022 zijn het vooral Saturnus aspecten die de boventoon gaan voeren, als transit, in de secundaire progressies en in het verlengde van zijn prenatale ontwikkeling.

… wat gebeurde hierna?

… maak ik nog een samenvatting van….