Nelson Mandela

Nelson Mandela werd geboren in Mvezo. Hij kreeg de voornaam “Rolihlahla”, dat in de taal van de Xhosu letterlijk “de tak van een boom trekken” betekent en als figuurlijke betekenis “lastpost” heeft. Als in 1927 zijn vader sterft, gaat de 10 jaar jonge Nelson bij de regent van de Thembu wonen. Hij kan zich inschrijven aan het College van de universiteit van Fort Hare, de enige plaats waar zwarten hoger onderwijs mogen volgen.

Zo begin het hoofdstuk over Mandela in mijn boek “Prenatale Astrologie”. Ik beschrijf beknopt zijn levensgeschiedenis en breng dat in verband met de planeetaspecten in zijn prenatale ontwikkeling, in zijn secundaire progressies en noem enkele belangrijke transits.

Overzicht planeetaspecten

In de overzichten die ik gebruik geef ik de belangrijke periodes aan in het leven van Mandela.

Jupiter / Pluto conjunctie

Een van de belangrijkste aspecten is de Jupiter/Pluto conjunctie van 8 augustus 1918. Dit aspect viel samen met het bezoek van de bekende Xhosa dichter Krune Mqhayi aan zijn school. Mqhayi droeg zijn gedicht voor, waarin hij sprak over een overwinning voor de zwarte bevolking van Zuid-Afrika. In de tijd van de Apartheid was dat verboden. Mandela raakte geboeid door deze man, en nam zich ter plekke voor om deze overwinning mogelijk te maken.