Nostradamus, 1503 – 1566

Het is al weer enkele jaren geleden dat ik de horoscoop van Nostradamus bestudeerde. Nu ik het boek over hem uit de boekenkast trok, zag ik opnieuw zijn horoscoop en las enkele korte aantekeningen.

Nostradamus (1503-1566) had al vroeg helderziende waarnemingen. Vanaf 1548 schreef hij ze op en bundelde ze in zijn boek “Les Prophéties”, dat hij uitgaf in 1555. Het boek bevat 10 Centurien, elk met 100 Kwatrijnen, waarvan de eerste als volgt begint:

De Kwatrijnen zijn geschreven in een mengeling van Frans, Provençaals, Italiaans, Latijn en Grieks. De vertaling ervan is niet eenvoudig. Vertalingen wijken nog wel eens van elkaar af.

Het leek mij tijd om opnieuw naar Nostradamus te kijken. Het blijkt dat ook Nostradamus “mystieke rechthoeken” heeft gehad, die paranormale ervaringen kunnen geven. Hieronder vindt U een verslag van deze zoektocht.

Nostradamus

Nostradamus werd geboren op 14 december 1503 in …

1548

Nostradamus begon in 1548 met het opstellen en uitgeven van zijn voorspellingen, eerst in almanakken, later in boeken, als de “Présages” in 1550, en de meer bekende “Les Prophéties” in 1555.

“Mystieke Rechthoek”

Naar het nu blijkt, had hij in zijn prenatale planeetaspecten, corresponderend met het jaar 1548, een eerste zogenaamde “mystieke rechthoek”. Dit aspect zien we optreden bij paragnosten als Gerard Croiset, Gijsbert van der Zeeuw en Jean-Marie Le Gall, om er slechts drie te noemen.

Hieronder staat een overzicht van planeetaspecten. Links staan planeetaspecten in de prenatale ontwikkeling, in het midden de secundaire progressies en rechts een enkele transit en biografische elementen. Alle planeetaspecten staan horizontaal op elkaar afgestemd, naar leeftijd en jaar van voorkomen.

Een “mystieke rechthoek” (MR) bestaat uit twee opposities die worden overbrugd door twee sextielen en twee driehoeken. Het aspect komt bij Nostradamus voor in de aarde- en watertekens.