Paragnosten

Op een bekend Nederlands astrologieblog werd een keer het aspectencomplex van de “mystieke rechthoek” genoemd. Het zou paranormale vermogens geven. Op mijn vraag, of daar ook voorbeelden van te geven waren, was het antwoord negatief. Ik ben toen een eigen onderzoek begonnen.

“Mystieke rechthoek”

Een “Mystieke rechthoek” bestaat uit twee opposities tussen planeten, die onderling verbonden zijn met driehoeken en sextielen. De planeten staan daarbij in de vuur- en luchttekens of in de aarde- en watertekens. Deze overeenkomsten in elementen maken de aspectenfiguur harmonisch en geven klaarblijkelijk paranormale vermogens.

De “Mystieke rechthoek” komt voor in de geboortehoroscoop, in de loop van de prenatale ontwikkeling èn in de secundaire progressies.

In het onderzoek kwam ik vier vormen van “mystieke rechthoeken” tegen:

1 een zuivere rechthoek

2 een rechthoek in combinatie met een extra driehoek

3 een rechthoek in combinatie met een T-vierkant

4 een rechthoek met driehoeken en vierkanten samen

Onderzoeksresultaten

Paragnosten

De “Mystieke rechthoek” is vooral te vinden bij paragnosten. Het aspect kan ook andere betekenissen geven. Ik beschrijf dat verder in het onderwerp “Mystieke rechthoek”.

Het zijn vooral de mystieke rechthoeken in de aarde- en watertekens die paranormale vermogens opleveren, en die ook in actieve zin naar buiten kunnen worden gebracht, in de vorm van een praktijk als helderziende en/of magnetiseur, in onderzoek, als entertainer, als schrijver over dit onderwerp.

Bij de mystieke rechthoek in de vuur- en luchttekens treden paranormale vermogens vooral op in intuïtieve inzichten, en voorspellende dromen.

Uitwerking

Ik ga enkele van de bovengenoemde personen apart uitwerken. Gerard Croiset, een van Nederlands meest bekende paragnost, en natuurlijk ook Gijsbert van der Zeeuw. Van der Zeeuw heeft enkele boeken geschreven, waarin hij paranormale verschijnselen heel helder heeft weten uit te leggen. Verder is de Franse paragnost Jean-Marie Le Gall ook heel bijzonder.