Vriendschappen

In de praktijk van het schoolleven waren er altijd leerlingen, die als dikke vrienden/vriendinnen met elkaar optrokken. Ook na de schoolperiode werden deze contacten vaak voortgezet. Ik heb daar tientallen voorbeelden van. Twee daarvan beschrijf ik in mijn boek “Prenatale Astrologie”.

Het bijzondere van deze vriendschappen is de overeenkomst in planeetaspecten. En wel zo, dat de planeetaspecten in de prenatale ontwikkeling van de ene leerling overeenkwamen met de secundaire progressies van de ander.

Nu ben ik deze vorm van verbinding tussen mensen ook tegengekomen in mijn onderzoeksmateriaal. Niet één keer, maar vele malen, en er komen steeds nieuwe voorbeelden bij, zoals de onderlinge verwantschap tussen Willem-Alexander en Mark Rutte. En de vriendschap tussen Mstislav Rostropovitch en Prins Claus.

Een bekend voorbeeld vinden we in het tweetal Mick Jagger en Keith Richards. Ze kenden elkaar al vanaf de lagere school. Door een verhuizing van Mick verloren ze elkaar uit het oog. Maar op een goed moment kwamen ze elkaar toch weer tegen, wachtend op de trein naar het centrum van London.

Dat was het begin van een levenslange samenwerking in de Rolling Stones. Deze twee popartiesten delen heel veel planetaire aspecten, als de Mars/Uranus conjunctie, bij Mick Jagger in zijn secundaire progressies en bij Keith Richards in zijn prenatale ontwikkeling. Ik laat dat in onderstaande tabel zien.

links de prenatale ontwikkeling van Jagger, gevolgd door zijn progressies
rechts de prenatale ontwikkeling van Richards, gevolgd door de progressies
op 9 september 1943 liepen beide tijdlijnen exact samen
dat tijdstip correspondeerde met het jaar 1987
in het jaar 1987 werd hun samenwerking sterker.

De drievoudige conjunctie tussen Mars en Uranus geeft betekenis aan hun optredens.

Mick Jagger en Keith Richards lijken onafscheidelijk te zijn.

Nog meer vriendschappen

De volgende personen hebben een astrologische overeenkomst waarbij de prenatale ontwikkelingsaspecten van de een overeenkomen met de secundaire progressies van de ander.

George Braque en Pablo Picasso in de jaren 50

Pablo Picasso en Georges Braque

Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1907 in het atelier van Picasso. In de jaren die volgden ontwikkelde zich een intensieve samenwerking op artistiek terrein, en ontwikkelden ze samen het Kubisme. Ze zochten elkaar op in de ateliers, namen werk mee naar het eigen atelier om op door te werken, en schreven elkaar zelfs brieven in de vakantie periodes. De samenwerking stopte toen Braque in 1914 in de Eerste Wereldoorlog ging meevechten. Na de oorlog was er geen sprake meer van enige samenwerking, Braque was gewond geraakt en kon lange tijd niet schilderen. De artistieke ontwikkeling van Picasso had al weer nieuwe wegen gevonden. Ze zochten elkaar steeds weer op, tot aan het overlijden van Braque in 1969. Braque heeft ooit aangegeven hoe hun samenwerking was: “… C’était comme si nous étions encordés sur une montagne.” (“… het was alsof we met een klimtouw op een berg met elkaar verbonden waren.”)

Fernande Olivier en Pablo Picasso in 1906

Pablo Picasso en Fernande Olivier

Picasso’s eerste grote liefde, Fernande Olivier (in de Roze Periode zijn voornaamste model), was gebaseerd op zo’n relatie.

Michel Gauquelin en Françoise Schneider

Dit stel ontmoette elkaar op de Sorbonne, in 1952 in Parijs, waar beiden een studie Toegepaste Psychologie volgden. Michel Gauquelin had op dat moment al een eerste onderzoek gedaan naar de invloed van planeten bij 576 medisch specialisten (1950). Françoise raakte geïnteresseerd, en in 1954 trouwden ze. Françoise Gauquelin hielp Michel bij het uitbreiden van zijn statistische astrologische onderzoek. Ze reisden daarvoor naar verschillende Europese landen, als Italië, Duitsland, Nederland, België. In 1982 gingen ze uit elkaar, maar bleven beiden het onderzoek trouw.

Robert Delaunay en Sonia Delaunay-Teck

Een kunstenaarsechtpaar dat elkaar tegenkwam in 1907, in 1910 met elkaar trouwden, en een leven lang samenwerkten. Robert overleed in 1941, waarna Sonia zijn werk verder onder de aandacht bleef brengen. Ze werkte zelf als dessinontwerper, in dezelfde stijl als Robert Delaunay.

Carl Gustav Jung en Albert Oeri

De schrijver/politicus Oeri was een studievriend van Jung. Astrologisch laten deze twee mensen een wel heel bijzonder overeenkomst zien.

Claude Debussy en Emma Bardac-Moyse

Deze relatie beschrijf ik in het boek “Prenatale Astrologie”.

Mikhail Larionov en Natalia Gontsjarova

Een kunstenaarsechtpaar dat elkaar kenden vanaf de tijd op de kunstacademie.

Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit

Deze verbinding laat een zekere tragiek zien. De geschiedenis is bekend. De astrologische lading maakt het allemaal nog meer bijzonder.

José Bové en de zanger Francis Cabrel

Het actievoeren bracht hen samen. José Bové verzette zich met “Le mouvement de Larzac” tegen de komst van een militaire oefenbasis in één van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. Dat gebeurde allemaal in de jaren 70.

Dominque Villepin en Jean-Bertrand Aristide

Villepin was Franse minister van Buitenlandse Zaken, en onderhandelde met de President van Haïti, Aristide, over diens aftreden.

Mahatma en Kasturba Gandhi in 1902

Mahatma Gandhi en Kasturba Gandhi

Mahatma en Kasturba werden als kinderen al door hun ouders voor elkaar bestemd. Zij trouwden jong en kregen vier kinderen en bleven elkaar een heel leven lang trouw. Een heel bijzondere levensgeschiedenis.

Een nieuw boek

Deze bijzondere relatie, waarbij de prenatale ontwikkelingsaspecten van de een overeenkomen met de secundaire progressies van de ander, wordt een onderwerp voor een nieuw boek “Vriendschappen”.