Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is geboren in 1967. Zijn generatie staat bekend als de “Generatie X”, allemaal geboren met een Uranus/Pluto conjunctie.

Zijn biografie is algemeen bekend. Ik laat hieronder twee dingen zien, zijn geboortehoroscoop en een overzicht van planeetconjuncties in zijn prenatale ontwikkeling, in de secundaire progressies en enkele transits.

Geboortehoroscoop.

Als we plaats van de Midhemel in Leeuw meenemen, heeft Willem-Alexander een mooie driehoek in de vuurtekens, waarmee Mars in Weegschaal een vlieger vormt. Het levert een aantal mooie verbindingen tussen planeten en tussen huizen.

Verder staan er ook opposities en een T-vierkant. Waarbij het T-vierkant het sterkst is. Het vinden van een geschikte huwelijkskandidate was een tijdje heel precair.

Prenatale planeetaspecten

In onderstaand overzicht staan links alle planeetconjuncties die in de prenatale ontwikkeling hebben plaatsgevonden. In het midden staan de secundaire progressies en rechts enkele transits.

Willem-Aexander heeft in zijn jeugd en pubertijd een aantal planeetconjuncties met de Uranus/Pluto gehad. Die aspecten maakten dat hij nogal loslippig was, zelfs zo dat de pers het moest ontgelden op een vakantie in Ierland in 1978.

Deze aspecten maakten waarschijnlijk ook dat Willem-Alexander moeilijk kon omgaan met de depressies van zijn vader Claus von Amsberg. Men besloot dan ook om hem met zijn 16 jaar op een internaat in Engeland te plaatsen, waar Willem-Alexander zijn middelbare school afrondde.

Toen Willem-Alexander ging studeren in Leiden in 1987 stortte hij zich in het studentenleven. Hij kreeg de bijnaam “Prins Pils”. De progressieve Maan liep in die periode conjunct zijn Uranus/Pluto radix.

Maxima

De ontwikkelingen in 2001 hebben het nodige teweeggebracht. Maxima was de dochter van Jorge Zorreguieta, die als minister van Landbouw zitting nam in het Argentijnse kabinet van dictator Jorge Videla. Willem-Alexander had haar leren kennen in New York in 2000. Minister-president Kok moest er aan te pas komen om de toestemming van dit huwelijk tussen Willem-Alexander en Maxima mogelijk te maken. De vader van Maxima werd gevraagd om niet bij de huwelijksplechtigheid op 2 februari 2002 aanwezig te zijn.

In zijn prenatale planeetaspecten had Willem-Alexander op dat moment een Zon vierkant de Uranus/Pluto conjunctie die oppositie stonden met Saturnus.

Actuele planeten

Vanaf dit moment, 2020/2021, gaan een aantal conjuncties met Saturnus spelen. De eerste tussen Venus en Saturnus zou wel eens te maken kunnen hebben met de reis- en vakantieplannen van het koninklijke gezin, naar Griekenland en naar Oostenrijk. Vanwege de corona-crisis zijn beide bestemmingen onbereikbaar voor Willem-Alexander.